Григор Димитров загуби от Давид Гофен в изключително оспорван мач на ATP Cup в Сидни, отстъпвайки с 1:2 сета (6:4, 2:6, 2:6). Григор спечели първaта част с 6:4, след което първата ракета на Белгия стигна до 6:2 във втората. Резултатът се повтори и в третия сет и Димитров преклони глава пред 11-ия в световната ранглиста.

Интригуващият мач продължи точно 150 минути. Крайният победител от двубоя ще бъде излъчен от срещата на двойки. В нея Гришо ще бъде в тандем с Александър Лазаров. Първоначално беше планирано, че Димитров ще играе с Кузманов, но настъпи промяна.    

По-рано днес Мико даде преднина на България, постигайки сладка победа над Стив Дарси. Втората ни ракета надви опитния белгиец с 6:0, 6:3.

При успех на националите ни в срещата на двойки, България ще завърши на първото място в Група "C" и ще се класира на 1/4-финалите. Там Гришо и компания ще имат доста трудна задача срещу домакина Австралия.  

Winbet - победата е емоция! (18+)

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!

 

ПЪРВИ СЕТ
Капитанът ни взе безпроблемно първия си сервис гейм, давайки само точка на Гофен. Първата ракета на Белгия поведе с 40:30 на свой сервис, Димитров изравни, а след това 11-ият в света Гофен прати топката в мрежата, което донесе предимство на звездата ни.

При първия си шанс за пробив Димитров поведе с 2:0. С агресивен ретур и последвала топка в аут на първата ни ракета белгиецът поведе с 40:0 при подаване на Григор. Димитров обаче стигна до равенство 40:40. Добър сервис му даде предимство, но топка в мрежата възстанови равенството. Грешка от ретур и топка в аут, след което Григор поведе с 3:0.

Давид Гофен имаше проблеми с първия си сервис в четвъртия гейм. Григор отново стигна до точка за пробив със страхотно отиграване. Белгиецът успя да я отрази с добра игра на мрежата, а след това сервисът му донесе предимство и той успя да спечели първия си гейм в срещата - 3:1.

Гофен получи два шанса да пробие Гришо в петия гейм. Първият го изпусна, пращайки топката в мрежата, но при втория си опит белгиецът проби. Димитров веднага върна пробива и поведе с 4:2.

В седмия гейм Гофен поведе с 40:15 и отново беше близо да постигне пробив. Димитров отрази първата точка с добра игра на мрежата, но след това двойна грешка даде гейма на белгиеца. След това поведе с 40:30 на свой сервис, а след топка в аут на Григор се стигна до 4:4.

Димитров дръпна с 40:0 в деветия гейм, след което обаче Гофен изравни до 40:40, а след това стигна и до предимство. Отличен сервис на Григор възстанови равенството, Димитров поведе, но резултатът отново стана 40:40. При следващия си опит капитанът на България успя да поведе с 5:4. 

Двойна грешка на Гофен направи резултата 30:30 в десетия гейм, но след това белгиецът успя да поведе с 40:30. Феноменален форхенд на Григор доведе до изравняване - 40:40. Последва грешка на Гофен и Гришо достигна до брейк пойнт, с който можеше да вземе сета. С ас белгиецът отново стигна до 40:40. Топката в мрежата донесе нова възможност за българската звезда и той затвори частта с 6:4. 

 




ВТОРИ СЕТ
Започна лошо за Григор. Топка с милиметър вътре донесе равенство 40:40 при първия сервис гейм на капитана ни. Гришо отрази първата възможност за пробив, но Гофен стигна до предимство след грешка от бекхенд на капитана на България. Равенството бе възстановявано няколко пъти преди белгиеца да успее да пробие. След това Гофен затвърди пробива си и поведе с 2:0 гейма. 

Белгиецът продължи да доминира и след размяна на точки достигна до нов пробив, повеждайки с 3:0. Григор започна четвъртия гейм с перфектен прехвърлящ удар и аут на Гофен. С първи ас на белгиеца в сета и топка в мрежата на Димитров резултатът стана 30:30. Капитанът ни все пак успя да спечели и да намали изоставането - 3:1.

В петия гейм Гофен дръпна с 30:15, а Григор изразходи и последното си обжалване с хоук-ай, след което пък направи нова двойна за 15:40. Негов ас от втори сервис бе отсъден в аут, а той не можеше да изпробва отново "ястребовото око", което го изнерви и последва грешка от бекхенд за пореден пробив - 1:4.

Първата ракета на Белгия го затвърди и поведе с 5:1, правейки огромна крачка към спечелването на сета. Димитров пък с три грешки - две от бекхенд и една от форхенд - подари два шанса за спечелване на сета, но той ги отрази с два форхенд-уинъра. Два хубави сервиса все пак осигуриха първо взето подаване за звездата ни, който намали до 2:5. След това Гофен спечели сервис-гейма си с ас и изравни сетовете - 6:2.

 


 

 

TРЕТИ СЕТ
Той отново започна лошо за Григор Димитров. Капитанът ни допусна пробив в третия гейм за 1:2. Григор изпусна две възможности за рибрейк при 2:3. Още в следващия гейм Гофен постигна нов пробив и поведе с 5:2, което направи изключително трудна задачата на първата ни ракета. На собствено подаване Гофен приключи мача с гейм на нула - 6:2.

ВИЖ КЛАСИРАНЕТО В ГРУПАТА - ТУК!!!

Пълната програма - ТУК!!!