Скъсан кордаж? Няма проблем за Григор Димитров! Първата ни ракета изуми капитана на британците Тим Хенман, съперника си Дан Евънс, съотборниците си край корта и зрителите по трибуните, сред които много българи.

Бившият №3 записа минаващ удар от защитна позиция със скъсан кордаж и си осигури „скрит мачбол“, а впоследствие откри годината с победа на ATP Cup. Той се наложи над Даниел Евънс с 2:6, 6:4, 6:1 и изравни резултата в серията между България и Великобритания на 1-1 победи. В момента Григор и Алейксандър Лазаров играят на двойки срещу Джейми Мъри и Джо Солсбъри. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Водещият ни тенисист завърши първия сет срещу Евънс със само 32% (6/19) спечелени точки на първи начален удар при 70% вкаран първи сервис, пише "Тенис кафе". Спаси и само една от четирите точки за пробив, пред които се изправи, като имаше проблеми с придвижването по корта, заради което направи и необичайно много непредизвикани грешки.

През втората част Григор се опита да не прави компромис с играта си, въпреки че имаше проблеми и се задържа, преди да реализира брейк за 4:2. При 5:3 сервираше за изравняване, но допусна рибрейк, преди да сложи точка на частта от посрещане. Така се стигна до решителен трети сет, в който звездата ни имаше пълно превъзходство и ликува с първата си победа за 2020 година.

Следете с БЛИЦ: Битката България - Великобритания на ATP Cup !!!

Насладете се на изпълнението му: