ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стана член на Съвета на играчите към Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), съобщи пресслужбата на организацията в четвъртък.

Към организацията ще се включи и Андрей Рубльов, като именно двамата с Димитров ще бъдат тези, които ще защитават интересите на състезателите, намиращи се между №1 и №50 в световната ранглиста. В съвета влязоха още испанците Педро Мартинес и Бернабе Сапата-Мирайес, нидерландецът Уесли Колхоф, финландецът Хари Хелиоваара, аржентинецът Педро Качин, австралиецът Мат Ебдън, както и венецуелците Николас Перейра и Даниел Валверду, който е личен треньор на Гришо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"В миналото нееднократно ми е било предлагано да заемам такава позиция, но не смятах, че тогава е подходящото време за това. В момента обаче мисля, че вече съм готов да бъда в тази роля, защото имам достатъчно години опит зад гърба си на корта, като също така имам добра комуникация и с останалите играчи. Очаквам с нетърпение това, което предстои", сподели първата ни ракета в интервю за сайта на АТР.

Съветът на играчите към АТР е една от водещите организации в тениса, състояща се от няколко членове, които са избрани от своите колеги тенисисти, за да ги представляват и да защитават техните интереси при взимането на решения от АТР. Съветът се събира няколко пъти в годината и дава препоръки на ръководството и съвета на директорите на организацията. Първото заседание на организацията за 2023 година се проведе в Мелбърн на 12 януари.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК