В деня, в който Новак Джокович спечели дело срещу австралийските власти и засега остава в страната, за да участва на Аустрелиън Оупън, сръбските медии публикуваха подробности около първия му разговор с униформените на летището. Джокович е бил накаран да обясни защо не трябва да му отнемат визата в 3:55 часа, като са му дали 20 минути и не е имал възможност да се консултира с адвокати или хора от щаба си, тъй като е бил затворен и без телефон.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ето разговора на сърбина с представител на Гранична полиция:

Полицай: Въз основа на информацията, която сте ни предоставили, ще трябва да ви отнема визата. Ще ви дам известие за това.
Джокович: Не разбирам. Отнемате ми визата ли? Защо?

Полицай: Това е известие за намерение за отмяна на визата ви по член 116 от Закона за миграцията от 1958 г.
Джокович: Добре.

Полицай: Ще ви дам 20 минути, но ако имате нужда от повече, кажете. През това време трябва да посочите причините да не ви отнемем визата.
Джокович: Не разбирам какво повече искате да ви кажа. Дадох всички документи, поискани от Тенис асоциацията на Австралия и правителството на Виктория. Поддържаме постоянна връзка с Федерацията по тенис на Австралия. Подадох искане за медицинско освобождаване, а те ми дaдоха разрешение. Нямам нищо повече. Дойдох тук, защото знаех, че всичко е наред. Иначе нямаше да ме пуснат. Чакам тук с часове и не разбирам защо не ме пускате. Какви документи липсват?

Полицай: Просто ви информирам какво трябва да направите. Такава е процедурата и ни е нужно вашето обяснение. Имате 20 минути.
Джокович: 20 минути, за да ви кажа нещо, което не знам? В 4:00 сутринта? Поставяте мре в неудобна ситуация. Няма как да се обадя и да питам директора на Австралийската тенис асоциация и не мога да говоря с никого от правителството на Виктория. Какво да направя? Донесох всичко, което искаха от мен.

Полицай: Добре.
Джокович: Просто нямаше да съм тук, ако не спазвах правилата. Малко ме шокирахте с това, че ми отнемате визата. Въз основа на какво?