ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Българката Гергана Топалова загуби с 4:6, 6:3, 0:6 срещу белгийката Елизе Мертенс в трета среща от битката между двете страни на United Cup в Австралия.

На корта за нашите трябваше да се появи Виктория Томова, но заради контузия се стигна до битка между 29-ата в света белгийка и Топалова, която е №323 в ранглистата.

Първият мач с българско участие за 2023 година започна с пробив за белгийката, но веднага след това Топалова изравни. Стигна се до 4:4 и възможност Топалова да поведе, но Мертенс успя да пробив за 5:4 и затвори сета (6:4).

Белгийката проби и в началото на втората част, но се стигна до равенство и обрат в полза на Топалова (3:2). Българката се възползва от възможността и поведе с 4:2, след което взе сета с 6:3.

Третият сет обаче премина изцяло под диктовката на по-опитната Мертенс и тя го спечели с 6:0.

 Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Така резултатът от битката с Белгия вече е 1:2 след загубата на Изабелла Шиникова с 1:6, 6:3, 3:6 от Алисън Ван Уйтванк и победата на Григор Димитров с 6:4, 7:5 над Давид Гофен.

След минути трябва да започне и двубоят на Димитър Кузманов и Зизу Бергс, а след 7:30 часа наше време е предвидена и срещата на двойки между Гергана Топалова/Григор Димитров и Елиза Мертенс/Давид Гофен.

Припомняме, че България загуби с 1-4 от Гърция в началото на турнира в Австралия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК