Формалният капитан на България за Купа "Дейвис" Теодор Бачев все още не е подал оставка, въпреки вчерашния резил срещу Мексико (1:3). Очакваше се Бачев да прояви доблест и доброволно да се оттегли след безумните си решения довели до катастрофалната загуба от ацтеките.

Скандалното в случая е, че по време на целия лагер сбор на националите Бачев не е провел нито един анализ на играта на първата и втората ракета на латиноамериканците. Вместо това Бачев е намерил за основен приоритет кой от играчите да отпадне от Купа "Дейвис" - Габриел Донев или Васил Младенов. 

Безумното поведение на Бачев се видя и по време на мачовете. Гологлавият "специалист" клечеше по турски пред състезателите и ги масажираше още от първия гейм, като по този се изявяваше не като треньор, а като физиотерапевт. 

В голяма част от разиграванията бившият тенисист гледаше безучастно и не се намесваше с указания. На този фон контрастираше неговия колега от Мексико Луис Барига, който от първата до последната минута на мачовете подкрепяше своите момчета и ги надъхваше с думи и жестове. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Бачев не промени поведението си нито по време на първия, нито на втория ден от срещите, като единственото, което стори е през заключителния мач да вземе масажен булет, с който да разтрива Мико Кузманов. 

Кариерата на Бачев като състезател е изключително скромна - продължила едва три години. В този период като състезател той е натрупал "рекордните" 298 долара от наградни фондове. Най-високата му позиция на сингъл е била 773, а на двойки 792. За Купа Дейвис Бачев е изиграл два мача, в които е инкасирал две загуби. По този начин той няма как да има авторитет пред състезатели, които имат много по-високи постижения. Вероятно той си е дал сметка за реалната действителност и изпадайки в безтегловност е решил да даде повече свобода на играчите при избора на състава. Но какъв капитан е човек, който не застава пред отбора, за да поеме отговорност за решенията си? Физиотерапевт или треньор? 
 

Да заложиш на тандем в двойки Лазаров и Донев вместо на Лазаров и Донски граничи със спортно престъпление. И резултатът се видя ясно по време на мача, който пречупи състава и Мексико поведе с 2:1. Героичната битка, която Димитър Кузманов поведе след мача на двойки за съжаление на цяла България не се увенча с успех. Себераздаването на Мико заслужава не само адмирации, но и респект от спортната общност на България. Неслучайно зрителите в зала "София" не спираха да го подкрепят от първата до последната секунда. Независимо от саможертвата на Мико в трудни моменти като вчерашния, капитанът бе този, който трябваше да застане плътно до отбора и да ги напътства от позицията, която заема. Бачев обаче се провали тотално, а неадекватните му действия да клечи на земята с приличащия на точилка масажен уред, издаваха безпомощност. Затова той има един изход - да запази остатъци от авторитета си и той се нарича оставка.