Седмата в световната ранглиста по тенис при дамите Кики Бертенс отново взе отношение по горещата тема със заразените й с COVID-19 колеги на турнира "Адриа Тур" в Белград. Както вече стана ясно, Григор Димитров е един от далите положителна проба за коронавирус, а днес същият проблем се стовари и на главата на организатора на надпреварата Новак Джокович. 

Бертенс изрази мнение, че Гришо, Ноле, Борна Чорич и Виктор Троицки сами са си виновни, тъй като не са спазвали мерките. Холандката разкритикува и цялостната организация на надпреварата в Белград.

"Мисля, че всички са гледали кадрите от Сърбия и какво се случи там. Така че за мен не е изненада, че няколко играчи са се заразили с коронавирус. Какво мисля? Сами са си виновни", каза Бертенс.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Хубаво е тенис асоциациите да видят това. Ако предположим, че ще се съберем отново, тогава трябва да бъде направено сигурно. Може би това е един тежък урок за тях“, продължи холандкатa, която и преди дни изрази възмущението си от случващото се в Белград.

Грандиозен скандал! Целият свят скочи на Джокович, Гришо се измъкна сух СНИМКИ 

"Разбира се, ще бъде различно при WTA и ATP. Ние играем, за разлика от Сърбия, без публика. Но все пак се събират много хора заедно, така че съм много любопитна как ще го направят", коментира още Кики Бертенс и добави за "Адриа Тур": "Гледам тези снимки и се чудя - как е възможно това? На коя планета живееш, Джокович?! В коя част на света е позволено това, при условие, че ние седим у дома и се пазим, за да не заразим близките и любими хора... В същото време Новак ни поучава за мерките около US Open, кани се да не пътува за турнира... Лидерът в мъжкия тенис не дава най-добрия пример."