Българската тенисистка Цветана Пиронкова ще играе срещу позната съперничка на 1/8-финалите на US Open. Срещу пловдивчанката, която е истинска сензация след завръщането си на корта след тригодишно отсъствие, ще се изправи Ализе Корне.

30-годишната французойка стигна до четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ, след като американката Медисън Кийс се отказа във втория сет заради контузия на врата. Преди това Корне водеше със 7:5 (4) и 3:2.

25-годишната американка, която игра финал на US Open през 2017 г., ползва медицински таймаут между двата сета и поиска нова помощ по време на втората част. Тогава треньорът й и направи масаж на врата и рамото.

Медисън Кийс имаше проблеми с това да вдигне ръцете си над раменете през втория сет и постоянно правеше гримаси от болка и недоволство след всяко отиграване на топката. Именно затова тя реши да спре участието си в мача, след като Корне спечели подаването си за 3:2.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Така французойката се класира за 1/8-финалите, където ще се изправи срещу Цветана Пиронкова. Двете имат три срещи помежду си. Две са на ниво WTA и са с поделен надмощие. Първо българката бие с 6:2, 6:1 в първия кръг на турнира в Щутгарт през 2008 г., а три години по-късно Корне взима реванш за успеха си със 7:5, 3:6, 6:2 във втория кръг в Индиън Уелс.

Цветана Пиронкова и Ализе Корне имат и трети мач една срещу друга. Той е на ниво ITF (Международна тенис федерация). На 12 септември 2007г. пловдивчанката печели турнира в Бордо (награден фонд от 100 000 долара), след като на финала бие французойката с 6:2, 6:3.

Победителката от мача между Пиронкова и Корне на четвъртфиналите ще играе срещу Серина Уилямс (САЩ) или Мария Сакари (Гърция).