АНКЕТА: Докъде ще стигне Григор Димитров на Аустрелиън Оупън?

Успехите на Григор Димитров от началото на сезона могат да предизвикат сериозно разместване в неговия екип. Българинът помита всичко живо и е само на крачка от четвъртфинал, след като разби Ришар Гаске в събота. По време на двубоя с французина камерите се спряха на русокоса красавица, която се беше настанила в ложата на Гришо. Мистериозната блондинка се оказа стара познайничка на таланта, пише "България Днес".

Мениджърката Нина Венерстрьом беше с огромна заслуга за изграждането на кариерата на Димитров. Тя започна да работи с него още преди да е навършил 18 години. По това време шведската красавица беше служител на компанията "Октагон". Венерстрьом отговаряше лично за развитието на хасковлията, а двамата бяха в прекрасни отношения.

Тяхната професионална връзка беше прекъсната в края на 2013-а. Тогава под давлението на своя баща Димитър Господинов и агента на тенисиста Георги Стоименов Димитров смени своите мениджъри. Той отиде в компанията на Роджър Федерер - "Тийм8", след като 5-годишният договор с "Октагон" изтече.

Без опеката на Венерстрьом Гришо направи впечатляващ сезон 2014, който приключи с полуфинал на "Уимбълдън" и рекордното осмо място в световната ранглиста. Следващите две години не бяха толкова добри.

В края на 2016-а блондинката отново се появи в живота на Димитров. Тя постна снимка в своя инстаграм, на която вечеря с Гришо, неговия съветник Георги Стоименов и новия треньор Дани Валверду. Това засили слуховете, че Нина се завръща в обкръжението на българина. Доказателство за това беше и нейното място в ложата на Димитров.

Самата Нина Венерстрьом започна ново начало и основа собствена мениджърска компания - "Веспорт". Нищо чудно в следващите месеци тя да отмъкне Гришо от ръцете на "Тийм8", но условието за това е договорът между двете страни да е изтекъл.