Григор Димитров остана в топ 10 на световната ранглиста по тенис след края на US Open. Българинът, който достигна до четвъртфиналите на "Флашинг Медоус", увеличи актива си на 3965 точки, но падна с една позиция и вече е десети в класацията.

Втората ракета на страната Адриан Андреев прогресира с 58 места. Софиянецът вече е 203-и в света с 294 точки, след като в началото на месеца в Порто (Португалия) спечели първата си титла в сериите "Чалънджър".  

Рекордно класиране след добри изяви в турнирите на Световната федерация ITF в последните седмици пък записа Илиян Радулов, който се изкачи до 766-ата позиция с 30 точки.

Шампионът в Ню Йорк от снощи Яник Синер (Италия) запази първото си място в подреждането с 11 180 точки. Втори се изкачи Александър Зверев (Германия) със 7075 точки, а трети остана Карлос Алкарас (Испания) с 6690 точки.

Сърбинът Новак Джокович, който не успя да защити титлата си на US Open, падна на четвърто място с 5560 точки. Така той не е в челната тройка за първи път от януари миналата година.

В топ 10 след малко повече от шест месеца отсъствие се завърна Тейлър Фриц (САЩ), който достигна до финала на последния за годината турнир от Големия шлем. Той е седми с 4060 точки.