Димитър Кузманов победи с 6:1, 7:5 Александър Козбинов и даде преднина на България в серията срещу Молдова в ATP Cup. За Мико това е първи успех на ниво ATP.

"Изглежда много лесно, когато се гледа отстрани. На корта не е така – напрежението е огромно. Това е различна надпревара, да играеш за страната си е много специално. Не играеш само за себе си, а за страната си, за всички хора, които са тук и ме гледат, както и за тези, които са пред телевизора и гледат. Невероятно напрежение. Радвам се, че успях да издържа до края. Сервирах за мача, имах три мачбола. Така е в живота, така е и в тениса – нищо не идва лесно, трябва да се бориш за него", каза Кузманов.

Пловдивчанинът е очарован от подкрепата на българите от трибуните в Сидни - "Това е най-важното нещо. Правим го за всички тези хора тук и за всички вкъщи, които гледат. В България в момента е много късно. Надявам се, че направих хората горди, и че Григор ще успее да довърши започнатото."

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Много съм щастлив, ще помня този ден. Това е първата ми победа на ниво ATP. Трябва да продължим по този начин - да вярваме и да се борим. Това е нашият дух. Съединението прави силата!", добави Кузманов.

БЛИЦ TV: Насладете се на сладката българска победа! ВИДЕО 

САМО В БЛИЦ: Кузманов със специална подкрепа от трибуните, в Сидни пристигна... СНИМКИ

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!