Едно от лошите момчета в историята на тениса Джон Макенроу взе отношение по инцидента, който доведе до отстраняването на Новак Джокович от US Open. Както е известно, сърбинът удари с топка по гърлото един от лайнсмените. Инцидентът се случи, след като Пабло Кареньо-Буста проби Ноле и поведе с 6:5 гейма в първия сет.

„Сега напрежението е върху Джокович. Мисля, че това ще му се отрази и в живота, не само върху представянето на корта. Независимо дали му харесва или не, отсега той ще бъде лошото момче. Ще е интересно да видим как ще се справи с това бреме“, обяви легендарният тенисист пред ESPN.

“Това е петно, което си лепна и никога няма да може да го изчисти. Не казвам, че това ще му повлияе на играта. Ако се примири с такава роля, ще си бъде същия силен тенисист, който се опитва да пренапише историята. Преследва Федерер и Надал по спечелени титли от Големия шлем, а е по-млад от тях. Всички знаем какво означава това“, допълни 61-годишния американец.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Това са проблеми, за които никой няма готов отговор. Ще е интересно да видим как ще продължи напред и каква ще бъде реакцията на останалите тенисисти спрямо него. Изумен съм, че той действа по този начин и то в ситуация, когато беше очевидният фаворит в турнира“, анализира носителят на седем титли на сингъл от Големия шлем.

Едно от настоящите лоши момчета в тениса Ник Кирьос също не закъсня с реакция относно случилото си с Новак Джокович. Австралиецът, който често е наказван заради поведението си на корта, предположи, че лично на него вероятно щеше да бъде наложено дълго отстраняване от тениса.

„Поставете мен на мястото на Джокович в подобен инцидент. Удрям по гърлото някое от децата, които подават топките. За колко време според вас щяха да ме отстранят? 5, 10 или 20 години“, написа Кириос в „Туитър“.

Две от легендите на тениса пък признаха, че решението за дисквалификацията на Новак Джокович е справедливо.

„Първо, надявам се съдийката да е добре. Правилата обаче са си правила. Инцидентът е неприятен за всички замесени, но в точно в този случай решението е правилно“, коментира Били Джийн Кинг, която има 12 титли от Шлема.

„Това, което се случи на корта, е невероятно. Изключително глупава постъпка на Новак Джокович, който удари лайнсменката с топка по гърлото. Правилно решение на официалните лица. Надявам се, че жената е добре“, заяви легендарната Мартина Навратилова, спечелила на сингъл 18 турнира от Големия шлем.