Утре се очаква ключовото решение на кабинета и по-специално на здравния министър Стойчо Кацаров относно публиката на силния тенис турнир София Оупън, научи БЛИЦ. 

Най-голямото спортно събитие в България за годината стартира на 26 септември, но все още няма яснота колко фенове ще бъдат допуснати да гледат на живо някои от звездите на световния тенис. 

Всички се надяваме да чуем радостната новина, че ще има фенове в "Арена Амреец". Българската тенис общественост чака да се вземе разумното решение от Кацаров и екипа му. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Министерството на здравеопазването определено са длъжници на служебния кабинет и могат правилно да се реабилитират с решението да бъдат пуснати зрителите на София Оупън.

За пример ще посочим, че театри и кина могат да бъдат посещавани от публика. Редно е и в "Арена Армеец" да бъдат допуснати хората. Всички трябва да бъдат сигурни, че мерките ще се спазват изключително стриктно. Българската федерация по тенис вече гарантира, че е подготвена за това. 

"Ние сме напълно подготвени за изпълнението на всички задължителни мерки. Готови сме също така отдавна и за пускането в продажба на билети за Sofia Open 2021 при изпълнение на всички условия. Наистина вярваме, че публиката за пример ще има възможността да бъде част от събитие за пример, превръщайки се отново в страхотна реклама за България по целия свят!", написаха организаторите на турнира. 

Стриктното спазване на мерките се гарантира и от ATP протокола, който е изключително безкомпромисен. Чрез него се гарантира здравето не само на участниците, а и на зрителите в залата.

Целият свят ще е насочил погледи към София Оупън и ще бъде много неприятно, ако тенисистите играят пред празни трибуни. А и представете си колко обидно ще бъде за българските таланти, които ще участват в турнира, ако им се налага да се раздават на корта без присъствието на фенове. Ако Стойчо Кацаров не вземе адекватното решение, то в "Арена Армеец" ще настане тягостна обстановка.