Новак Джокович и юридическият му екип взеха важна победа над австралийското правителство преди решителната битка тази нощ, когато ще се реши дали Джокера ще получи разрешение да остане на Зеления конинтент и да играе на Australian Open или ще бъде депортиран.

На проведеното късно снощи изслушване пред съдия Джъстин О`Калахан адвокатите на световния №1 в мъжкия тенис поискаха делото да се гледа от състав от трима съдии, а не само от един. Правителството се възпротиви на това. О`Калахан поиска време, за да вземе решение, а според най-новите информации той е уважил иска на юристите на Джокович.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Делото ще се разглежда от пълен съдебен състав на Федералния съд на Австралия, водено от главен съдия Джеймс Олсоп, съдия Антъни Бесанко и съдия Дейвид О`Калахан. Решението на съда ще бъде окончателно и няма да може да бъде обжалвано“, се казва в съобщението от съда.

Решението за трима съдии е в полза на Новак Джокович, тъй като в такъв случай министърът по миграция на Австралия Алекс Хоук няма да може за пореден път да приложи точка 133С(3) от Закона за миграцията и да анулира входната виза на сърбина.

Вече стана ясно, че разглеждането на делото от тричленния съдебен състав ще започне в 0:30 часа тази нощ българско време. Дотогава Ноле ще остане под стража в "Парк Хотел", който е използван от местните власти за задържане на нелегални имигранти.

В същото време посолството на Сърбия в Австралия обяви, че тенисистът има дипломатически паспорт, който му позволява да получи адекватно за ранга му отношение от страна на местните власти. Той е получил такъв документ през 2011 г. като заслуга за повдигане на популярността на страната в световен мащаб.

Представител на популярна адвокатска кантора в Австралия обясни, че Новак Джокович не може да се възползва от дипломатическия си паспорт, тъй като е влязъл на територията на страната с обикновен документ, а освен това не е на официално дипломатическо посещение.