Новак Джокович ще пренощува под стража в имиграционен център в Мелбърн. След това ще бъде на разположение на своите адвокати за предстоящото в 23:00 часа българско време изслушване пред имиграционните власти относно казуса с визата на сръбския тенисист.

Това стана ясно след проведена онлайн среща между съдия Антъни Кели, адвокатите на Джокович и представител на правителството относно днешното решение на министъра по миграцията Алекс Хоук да анулира за втори път входната виза на сърбина. Това беше предварително изслушване, което да определи дали екипът на Ноле има основания за обжалване решението на министъра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След края на събеседването с миграционните власти сърбинът отново ще бъде под полицейска охрана, което ще продължи до неделя. Тогава ще бъде разгледано обжалването, внесено от адвокатите на Джокера във връзка с днешното постановление на министър Хоук отново да анулира визата на тенисиста за влизане в Австралия. То ще бъде гледано от Федерален съд от съдия Джъстин О`Калахан.

Не е ясно дали в периода след изслушването Джокович ще продължи да бъде настанен в имиграционния център или ще може отново да се придвижва свободно и да води подготовка за евентуалното му участие на стартиращия в понеделник Australian Open.

Както е известно, в понеделник съдия Антъни Кели отхвърли предишното решение на граничните власти да отнемат входния документ на Джокович за Австралия и позволи на сръбския тенисист свободно да влезе на територията на страната. Той се възползва от това и проведе няколко тренировки на тенис комплекса в Мелбърн.