Григор Димитров се класира на 1/8-финалите на US Open след впечатляваща победа снощи - 6:3, 6:3, 6:1 над първата ракета на Нидерландия Талон Грикспоор. Следващият противник на българина е далеч по-труден - Андрей Рубльов, който е шести в световната ранглиста. Руснакът също беше убедителен, елиминирайки Ижи Лехечка (6:3, 7:5, 6:4).

Труден тест за Гришо, изправя се срещу известен руснак

С изненадващото ранното отпадане на Карлос Алкарас и Новак Джокович ситуацията в тези две четвъртини стана изключително интересна и непредсказуема. От четвъртината на Алкарас ще бъде излъчен неочакван полуфиналист измежду някого от Ботик ван де Зандсхулп, Джак Дрейпър, Давид Гофен, Томаш Махач, Алекс де Минор, Даниел Еванс, Матео Арналди и Джордан Томпсън.

От изброените Де Минор е най-високо поставен и най-успешен като цяло, но австралиецът продължава да се бори с контузия в бедрото, която ограничава потенциала му да стигне за първи път в кариерата си до полуфинал в Големия шлем.

Димитров и Рубльов моментално се превръщат във фаворити не само за участие на полуфиналите, но и във финала от долната половина. Естествено, отпадането на Джокович им разчиства пътя, което означава, че победителят от осминафинала между тях ще има напълно преодолим съперник в следващата фаза.

Гришо или Рубльов ще играе с Франсис Тиафо или Алексей Попирин на четвъртфиналите, а след това ще има дуел на полуфинала с Тейлър Фриц/Каспер Рууд или Александър Зверев/Брендън Накашима. 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК