ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе утре мача си на двойки от турнира "Уимбълдън". Причина за това стана проливният дъжд, излял се над Лондон. След като отпадна днес на сингъл във втори кръг на Откритото първенство на Великобритания след загуба от словенеца Грега Жемля, все пак първата ни ракета продължава участието си на двойки на "Уимбълдън".

В спора за място на 1/8-финалите, заедно с партньора си Фредерик Нилсен, ще се изправи срещу поставените под №11 в схемата Ненад Зимонич и Жулиен Бенето. Според официалния сайт на "Уимбълдън" шансът за дъжд до 22:00 ч. българско време е цели 80%, а след това се очаква да спадне до около 40%. С други думи - по всяка вероятност мачовете няма да започнат в близките няколко часа, освен тези на Централния корт, където има подвижен покрив. Мачът на нашето момче ще започне утре около 15,00 ч.

Турнирът "Уимбълдън" е последният, в който Григор Димитров играе и на сингъл, и на двойки. Занапред българинът ще се съсредоточи върху участието си на сингъл, за да подобри класирането си в ранглистата. Това става ясно от материал за българина, публикуван на сайта на Ал Джазира.