Министър-председателят на Испания Педро Санчес е категоричен, че Новак Джокович ще трябва да се съобрази с изискванията на здравните власти, за да може да се състезава в страната този сезон. Както е известно, световният №1 в тениса имаше страшни проблеми в Австралия заради това, че не е ваксиниран против коронавирус и в крайна сметка не беше допуснат до участие в Australian Open.

"Всеки спортист, който иска да се състезава в нашата страна, трябва да се съобразява със здравните мерки в Испания", отговори Педро Санчес на въпрос дали Джокович ще бъде допуснат да влезе в Испания и да участва на турнири там след депортирането му от Австралия. 

Следващият голям тенис турнир, който се провежда в Испания, е Мадрид Оупън (в края на април). Същевременно пък самият Джокович притежава имение в курорта Марбея, където семейството му прекарва повечето от времето си. Именно посещението му там в края на декември предизвика разнопосочни реакции в Австралия, тъй като в декларацията му за влизане в страната не бе упомената подобна визита. Впоследствие в интернет обаче изтече видео, показващо Ноле да тренира в Марбея.