Световният №1 в тениса Яник Синер получи нов удар преди началото на US Open.

След огромния скандал с двете положителни допинг проби този път 23-годишният италианец страда в личен план. Според медиите на Апенините шампионът от Откритото първенство на Австралия се е разделил с колежката си Анна Калинская. За момента от тенисистите няма официално потвърждение на новината.

В Италия обаче отчитат, че съществуват два основни аргумента, че любовната авантюра на Синер с 3 години по-голямата от него рускиня е приключила.

Първият е малко банален, но в днешния свят, в който социалните мрежи са основна част от живота на спортистите, може да се счита за логичен - Калинская не следва профила на Яник в Инстаграм. Той все пак за момента остава неин верен последовател.

Вторият е, че Анна не бе видяна на трибуните в Синсинати, където Синер спечели титлата. Всъщност двамата не са се появявали заедно, след като стана инцидентът със стероида клостебол. Все пак близки до италианеца и рускинята напомнят, че двамата са много дискретни в личния си живот.

Всъщност не е изключено след разразилия се допинг скандал те просто да са станали още по-предпазливи. При всички положения мистерията около тяхната връзка ще падне по време на US Open. Синер и Калинская започват участието си в турнира днес срещу представители на домакините, съответно Макензи Макдоналд и Лорън Дейвис.

Най-добрият тенисист залюби красавицата в края на пролетта, а връзката им излезе наяве, след като бяха засечени в Торино. Преди „Ролан Гарос“ Яник заведе блондинката в изискан ресторант в Париж. През лятото пък влюбените отмаряха на остров Сардиния, като бързо се превърнаха в любимата спортна двойка на цяла Италия.