ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Руснакът Карен Хачанов е първият полуфиналист на Aустрелиън Оупън 2023. Toй водеше със 7:6(5), 6:3, 3:0 в четвъртфиналния си мач със Себастиан Корда, когато американецът взе решение да се откаже заради болки в китката на дясната ръка.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

За 26-годишния Хачанов, сребърен медалист от Олимпиадата в Токио, това е първо класиране за полуфинал на турнира в Мелбърн и втори пореден полуфинал в турнирите от Големия шлем след US Open през септември миналата година.

Синът на легендарния чешки тенисист Петър Корда пък направи фурор в Мелбърн. 22-годишният Себастиан отстрани Даниил Медведев, а в миналия кръг се справи и с Хуберт Хуркач.

Хачанов започна мача по-добре и поведе бързо с 3:0 гейма. Той пропусна да затвори първия сет, когато сервираше при 5:3. Все пак Хачанов измъкна първия сет в тайбрек със 7:5 точки след 52 минути игра.

Проблемите на Корда започнаха да изглеждат видими във втория сет. В първите си два сервис гейма американецът спаси общо три брейкбола. Той успя да вземе и третото си подаване, но последваха четири поредни гейма на сметката на Хачанов, с което той взе и втория сет.

В третия Корда спечели само една точка в първите три гейма, преди да реши, че е безсмислено да продължава двубоя.

На полуфиналите Хачанов ще играе с победителя от двойката между Стефанос Циципас и Иржи Лехечка.

"Не исках по този начин да приключим срещата, желая бързо възстановяване на Себастиан. В един момент беше доста оспорвано, голяма битка. Себастиан бе победил един от приятелите ми - Даниил Медведев, след това елиминира и Хуркач, играеше великолепен тенис. Поздравления и за него", каза Хачанов след мача.

"Играя все по-добре. Не мисля за финала. Сега искам да се насладя на втория четвъртфинал и след това ще мисля за това как да се подготвя за полуфиналния мач", добави руснакът. 

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени