Френският ветеран Адриан Манарино се класира едва за втори път в кариерата си за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. 35-годишният спортист, който преди месеци спечели турнира в София, успя да елиминира американеца Бен Шелтън след 7:6(4), 1:6, 6:7(2), 6:3, 6:4. Маратонският им мач продължи 4 часа и 51 минути.

За Манарино това е трета поредна петсетова победа в Мелбърн.

Въпреки многото часове, прекарани на корта, той беше по-свеж в края на мача от 21-годишния Шелтън и с обрат от 1:2 сета успя да го изхвърли от надпреварата. За награда Манарино си осигури среща на осминафиналите с десеткратния шампион в турнира и №1 в световната ранглиста Новак Джокович. Ноле по-рано днес елиминира аржентинеца Томас Мартин Етчевери с 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) в друга среща от третия кръг на Australian Open.

До момента Джокович и Манарино имат четири мача помежду си, като и четирите са в полза на световния №1.

За четвъртия кръг в Мелбърн се класира и петият в схемата Андрей Рубльов. Руснакът премина лесно през американския представител Себастиан Корда и го отстрани след 6:2, 7:6(6), 6:4 за точно 2 часа игра.

Рубльов даде само една точка за пробив на Корда, която дойде в средата на първия сет и от която американецът не се възползва.

В следващия кръг съперник на Рубльов ще бъде последният останал австралиец в турнира - Алекс де Минор, който е поставен под №10.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК