Мария Шарапова отпадна от силния Мастърс в Монреал, който е с награден фонд 2,4 милиона долара. Гаджето на Григор Димитров не намери сили за втори пореден обрат и напусна борбата в трети кръг след 2:6, 6:4, 2:6 от Карла Суарес Наваро. Във втория кръг рускинята навакса сет пасив срещу Гарбине Мугуруса, но 49 непредизвикани грешки погребаха всичките й шансове срещу по-опитната испанка.

След като загуби първия сет катастрофално с 2:6, Шарапова се върна изравни, печелейки втория с 6:4. В решаващата последна част от двубоя обаче, Суарес Наваро беше безпощадна и отново ступа съперничката с 6:2, елиминирайки я от турнира. Мачът продължи 2 часа и 26 минути.

В спор за място на 1/2-финалите испанката ще се изправи срещу Винъс Уилямс, която елиминира Ангелик Кербер след 6:3, 3:6, 6:4.

Напред продължава и намиращата се в страхотна форма през последния месец Каролине Возняцки, която не остави абсолютно никакви шансове на преминалата през квалификациите Шелби Роджърс, надигравайки я с категоричното 6:1, 6:0 за по-малко от час.