Следващата съперничка на Цветана Пиронкова в 1/8-финалите на US Open - 30-годишната французойка Ализе Корне се изказа ласкаво за българката и разкри за интересен  разговор помежду им преди да стане ясно, че ще играят една срещу друга в понеделник.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Изобщо не знаех, че съм от нейната страна на схемата. Видях я след нейния мач в съблекалнята. Попитах я: "Победи ли?". Тя каза: "Да". Изглеждаше изненадана от себе си. Аз казах: "О, Боже, никой не може да те спре". Какво завръщане! Посмяхме се. Познавам я от дълго време, от години играем в тура. Тя се завърна така, сякаш нищо не се е случило и играе най-добрия си тенис. Наистина впечатляващо.

Спомням си, че съм губила от нея в миналото, затова знам, че тя може да играе страхотен тенис, бекхендът й е невероятен. За разнообразие може и аз да съм фаворитът сега. Не ме е грижа. Така или иначе мачът ще бъде едно хубаво предизвикателство. Ще видим какво ще се получи.

Определено за мен ще е специално да играя в понеделник. Може би ще има малко по-голямо напрежение, но аз съм готова за предизвикателството. Развълнувана съм", сподели на пресконференцията след края на мача си с Медисън Кийс опитната французойка, която има една победа от три мача срещу Цвети.

БЛИЦ припомня, че Пиронкова и Корне са се срещали три пъти в официални срещи. На турнира с награден фонд 100 хил. долара в Бордо през 2007 Цвети надделя с 6:2, 6:3, а година по-късно надигра опонентката на твърдите кортове в Щутгарт с убедителното 6:2, 6:1. 

Единственият успех на французойката (в момента на 59-ото място в световната ранглиста) срещу бившата полуфиналистка от "Уимбълдън" датира от 2011 г., когато я победи в три сета в Индиън Уелс - 7:5, 3:6, 6:2.