Световният №3 и финалист от миналогодишното издание на Australian Open Доминик Тийм е съперникът на Григор Димитров на 1/8-финалите в Мелбърн. В спиращ дъха трилър 27-годишният австриец успя да постигне зрелищен обрат над Ник Кириос, който спечели първите два сета, след което обаче преклони глава. Тийм надви местния любимец след 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 и вече мисли за срещата с Гришо. Двубоят ще се играе в неделя, но без публика заради наложените мерки на местните власти в борбата с COVID-19.

По-рано днес Григор елиминира Пабло Кареньо Буста след 6:0 в първия сет и 1:0 във втория, когато испанецът взе решение да се откаже поради стомашно неразположение.

Димитров води с 3:2 победи над Доминик Тийм. Последната им среща беше на Мастърса в Париж 2019 г., когато австриецът отвя Григор с 6:3, 6:2.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Maчът между Тийм и Кириос предложи много емоции, като продължи 3 часа и 24 минути. Местният любимец отново прикова вниманието с невъздържаното си и ексцентрично поведение. Налагаше се съдията да се намесва неведнъж и да отправя предупреждения към Кириос, който е известен с буйния си нрав.

Двубоят стартира отлично за него. Кириос успя да пробие Тийм още в началото, след което взе първия сет с 6:4. Във втората част представителят на домакините можеше да стигне до нов пробив в третия гейм, но този път Тийм не позволи да бъде спечелено подаването му. Шампионът от US Open обаче загуби сервиса си в деветия гейм, а с това и сета с 4:6.

Третият сет започна с нови два шанса за пробив пред Кириос, докато Тийм още не бе стигал до такива в мача. Австриецът обаче успя да задържи подаването си, а след това да пробие съперника си от третия опит. С 6:3 той успя да вземе третия сет и да се задържи в мача. Спечеленият трети сет даде самочувствие на Тийм. Четвъртата част започна с дълъг гейм, в който Доминатора имаше две точки за пробив, но не успя да спечели подаването на Кириос. В деветия гейм Тийм все пак проби и успя да изравни резултата в сетовете, печелейки частта с 6:4. Пробив в седмия гейм на петия сет беше достатъчен на Тийм да спечели и мача и да стигне до паметния обрат, класирайки се на 1/8-финалите.

За Тийм това е четвърти случай в кариерата му, в който постига обрат от 0:2 до 3:2, като на US Open 2020 го направи на финала, спечелвайки титлата (б.р. - след успех срещу Александър Зверев).

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!