Изчезналата след шумен секс скандал китайска тенисистка Пън Шуай се появи. Това стана във видео, разпространено в родината й, като според обяснението кадрите са след откриването на турнир в Пекин.

Въпреки наглед успокоителните кадри, шефът на световната женска тенис асоциация Стив Саймън обяви, че притесненията за живота и здравето на изчезналата звезда от Китай продължават. Припомняме, че наскоро тя обвини бивш вицепремиер, че я е изнасилил, след което изчезна за около седмица. След това се появиха снимки, но връзка с нея все още няма.

Въпреки, че е положително да я видим, остава неясно дали е свободна и е в състояние да взима решения и да действа сама, без принуда или външна намеса“, каза Саймън.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Шефът на WTA е писал до китайския посланик в САЩ Цин Ган, с молба да бъде обсъден „спешния въпрос“ с високопоставени китайски правителствени служители, „за да може да бъде успешно разрешен“.

Саймън също така е поискал на Пън да бъде разрешено да напусне Китай или да говори директно с него във видео разговор на живо без никой друг.