Първата ни ракета Григор Димитров, който е и капитан на България на турнира ATP Cup, взе ключово решение преди втория мач на нашите в Сидни - срещу Молдова. Гришо отново ще играе в тандем с Александър Лазаров, обявиха организаторите.

Двамата се справиха отлично в петък, и то при дебюта си заедно в мач на двойки, надделявайки срещу опитните Джейми Мъри и Джо Солсбъри, което доведе до крайната победа за България над Великобритания с 2:1.

След часове Димитров и Лазаров отново ще излязат заедно на корта в тандем срещу молдовския дует Раду Албот и Александър Козбинов в серията между двата състава от група "C". Играещият ни капитан е избрал отново да си партнира с третата ни ракета след сензационната им победа над Мъри и Солсбъри. 

Спорът с Молдова ще даде Димитър Кузманов. В 1:00 часа след полунощ Мико се изправя срещу Александър Козбинов (24-годишен, в момента на 818-ото място в световната ранглиста), а около 3 часа трябва да започне срещата на Григор Димитров с Раду Албот. 30-годишният съперник на Димитров е първа ракета на Молдова. Албот в момента е на 46-ата позиция в ранглистата.

Maчовете ще може да проследите директно в БЛИЦ. МАX Sport 1 излъчва срещите на живо с картина. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че вчера молдовците загубиха и трите си срещи от спора с Белгия. 

Гришо ексклузивно пред БЛИЦ след великата победа!

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup !!!

Програмата на мачовете между България и Молдова (на 4 срещу 5 януари):
1. ДИМИТЪР КУЗМАНОВ - Александър Козбинов (начало: 1:00 часа)
2. ГРИГОР ДИМИТРОВ - Раду Албот (около 3 часа)
3. ГРИГОР ДИМИТРОВ/АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРОВ - Раду Албот/Александър Козбинов