Велик мач за историята! Така Григор Димитров определи сладката победа на България над Великобритания на ATP Cup в Сидни. 

"Това наистина е незабравим миг. Постигнахме историческа победа, която е много сладка и много ни радва. Отдавна не си спомням да съм прекарвал на корта до 3:40 часа през нощта", каза Григор пред кореспондента на БЛИЦ в Сидни.

"Сега се подготвяме за следващите битки, ще подходим с респект към всеки един от нашите съперници - Молдова и Белгия", добави капитанът на България на ATP Cup минути след края на паметната битка в Сидни.

Щастливият и много уморен заради двата поредни мача Григор прегърна всеки един от съотборниците си, а след това отиде на възстановяване. Нощта ще е дълга, тъй като му предстоят процедури в криосауната.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Алекс е героят днес, говорете с него!", обърна се Гришо към интервюиращия го репортер на корта веднага след паметната победа. 

"Отборната надпревара е един от специалните моменти за всеки играч. Винаги е било важно да усетя тези моменти. Емоциите на подобно ниво са нещо специално - тези момчета плачат", коментира Димитров.

Не само той, а и останалите момчета в националния ни отбор са изтощени, но изключително щастливи от успеха. Емоциите не спират да напират в тях. До 3 часа след полунощ австралийско време националите ни не бяха успели да хапнат заради дългите часове на корта и край него. В съблекалнята домакините поднесоха на нашите прясна паста с пармезан, предаде още от Сидни кореспондентът на БЛИЦ. 

За България предстои среща с Молдова на 5 януари, като тя започва в 10:00 часа местно време (1:00 часа българско в нощта на събота срещу неделя). 

Следете с БЛИЦ: Битката България - Великобритания на ATP Cup !!!