ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Джейми Делгадо, който е в треньорския щаб на Григор Димитров, обясни как са успели да изградят добра връзка от самото начало, за да се стигне до настоящия успешен сезон. Специалистът допълни, че една от големите цели е била хасковлията да се завърне в топ 20 и тя вече е изпълнена.

Делгадо също така разказва, че Григор е добавил 5-6 килограма мускулна маса и резултатът не закъсня - днес му предстои полуфинал срещу Стефанос Циципас (малко след 15 часа) от турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж. 

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Радваме се да работим с Григор по време на втория най-добър сезон в неговата кариера. Когато започнахме заедно в края на миналата година, нещата не изглеждаха добре - беше назад в ранглистата, нямаше необходимото самочувствие... Опитахме се да повдигнем настроението му и да посочим какво е добре за него и какви са недостатъците в играта му. Той е трудолюбив, упорит, и сега бере плодовете на усилията си чрез игра на високо ниво", коментира англичанинът Делгадо, който е дългогодишен треньор на Анди Мъри.

"Григор добави 5-6 килограма мускули. През декември миналата година той беше крехък и по-слаб. Беше неспособен да поддържа високо ниво на игра за дълъг период от време", обясни aнгличанинът Делгадо.

"Една от основните цели беше той да се завърне в топ 20, което изпълнихме. Важно е и да направим възможно най-добрата настройка за oще по-успешна 2024 година. Не виждам защо да нямаме амбиции да се върнем на самия връх в ранглистата, защото виждаме - дори когато той побеждава някои от най-добрите играчи, има място за подобрение. Сега той самият е източникът на този оптимизъм и работен ентусиазъм, който беше малко изгубен през последните години", добави Джейми Делгадо.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!