Григор Димитров е надминал многократно очакванията на треньора си Данте Ботини. Това обяви специалистът в интервю за ATPTour.com и допълва, че българинът е способен на извънземни неща на корта.

"Обади ми се през ноември и каза, че иска да се срещне с мен. Прекарах цели три дни с него в Монако. Говорихме много за живота, за това как виждам тениса и неговия тенис. Много добре се усетихме наистина, от самото начало. Той беше щастлив и след това се обади след няколко дни и каза, че би искал да започне да тренира с мен.

Знаех много добре как играе Григор. Никога не съм го виждал толкова детайлно на практика. Знаех потенциала му, но честно казано той ме изненада, че е в пъти по-добър. Той е невероятно талантлив. Нещата, които може да прави на корта, са невероятни. 

Прави трудните неща да изглеждат много лесни. Ударите, които изпълнява и начинът, по който, когато направи нещо нередно, може да го поправи. Не казвам, че са просто удивителните изстрели, които той прави, но колко лесно обработва грешките, които допуска, за да се подобри. Ако го помоля да направи нещо, той го прави веднага, вместо да го практикува няколко дни или дори седмици, преди да да му се получи", заяви треньорът и допълни, че по време на карантината е гледал клипове с тренировките на Гришо.

Относно предстоящата му среща (утре сутрин 6:00 часа наше време) с руснака Аслан Карацев, Ботини каза, че няма да има подценяване и че Гришо трябва да гледа само своята игра, а не да се интересува от това кой е съперникът му.