Дисквалификацията на тенисист номер 1 в света Новак Джокович в 1/8-финала с Кареньо Буста за удар с топка по съдия край корта е тема номер 1 на спортните издания по света.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

В родината на Джокович Сърбия приеха особено болезнено спирането на похода му към четвърти трофей и намериха кадри от друг ъгъл от австралийски тв канал, на които се вижда, че ударът не е в гърлото на 57-годишната съдийка Лора Кларк, а по-скоро в ключицата и рамото (0:20 секунда на видеото).


След клипа решението на организаторите бързо беше окачествено като измама и голям срам, а изпълнението на контузената съдийка като лош театър.

Феновете на Джокович веднага започнаха да я обиждат и заплашват, а един от тях дори стигна просташка и ужасяваща крайност - предрече й скорошна среща с починалия й син, загинал през 2008 година в автомобилна катастрофа.

Имаше и по-меки в критиката си, които определиха Кларк като "сестрата на симуланта Неймар", както и като "бъдещ носител на Оскар".

Припомняме, че по-рано днес сръбските медии изровиха тъмни факти от миналото на американката и припомниха, че е имала проблеми с алкохола.