Световният номер 1 в тениса Новак Джокович трябва да бъде депортиран от Австралия, решиха местните власти. Министърът по имиграцията Алекс Хоук отказа визата на сръбския тенисист, което се случва за втори път от началото на голямата сага.

Джокович и адвокатите му обаче отново ще обжалват. Сега единствената надежда на сърбина да защитава титлата си от първия турнир за годината от Големия шлем е със съдебно производство.  

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

"Днес, в изпълнение на член 133С, алинея 3 от закона за емиграцията, отнемам визата, издадена на г-н Новак Джокович на базата на здравни причини и такива на доброто управление и в името на обществения интерес", гласи съобщението на Алекс Хоук.

Анулирането на визата на световния №1 се приема като подновяване на заповедта за депортация. Тя вече веднъж беше в сила, но адвокатите на Джокович спечелиха обжалването в съда. Ако сега обаче това не се случи, той няма да може да се бори за рекордна 21-а титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн стартира на 17 януари.

Припомняме, че Джокович пристигна в Мелбърн на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие в Australian Open, въпреки че не е ваксиниран против коронавирус. При кацането му обаче визата му беше анулирана, а той бе отведен в хотел за имигранти.