Бившият №1 в световната ранглиста Новак Джокович все пак може и да участва на Откритото първенство на САЩ, което започва в края на месеца (от 29 август до 11 септември в Ню Йорк). Американският център за контрол на болестите (CDC) разхлаби ограничителните мерки, свързани с борбата с разпространение на COVID-19.

Новите разпоредби на CDC се отнасят до тестване, карантиниране и носене на маски вътре в страната, но е възможно да бъдат последвани и от по-леки мерки за влизане в Щатите. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Към момента чужди граждани могат да влязат в страната, само ако са напълно ваксинирани срещу коронавируса, поради което 35-годишният Джокович не участва на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями през пролетта и почти сигурно ще пропусне Мастърса в Синсинати, който започва в неделя.

Остава неясно обаче дали CDC ще промени ограничителните мерки за влизане в САЩ навреме, за да може Джокович да участва на US Open. 

"В следващите седмици CDC ще работи върху обновяване на препоръките за здравеопазване и пътуване", казват от Aмериканския център за контрол на болестите.

Наскоро Джокович обясни, че не иска повторение на австралийската сага от началото на година и ще пътува за САЩ, само ако има изрично позволение да го стори. Джокович е трикратен шампион на US Open (2011, 2015 и 2018 г.).