Александър Зверев ще защитава титлата си от Мастърса в Мадрид, след като в полуфинален двубой победи Стефанос Циципас с 6:4, 3:6, 6:2 след близо два часа игра.

Така на финала той ще се изправи срещу испанската сензация Карлос Алкарас, който победи Новак Джокович по-рано в съботния ден.

В първия сет германецът не остави шансове на съперника и спечели с 6:4, като съумя да пробие съперника си в седмия гейм, след което затвърди, за да поведе с 5:3, а след размяна на геймове дойде и крайното 6:4 в първия сет.

Във втория сет играта беше равностойна и нямаше пробиви като всеки вземаше подаването си. С много качествена игра на бекхенд Зверев печелеше доста лесно сервисите си, а Циципас полагаше повече усилия, за да вземе геймовете. В седмата част на втория сет Зверев започна активно, търсейки пробив, но гръцкият тенисист не се предаде и поведе с 4:3. Последва пробив в полза на Циципас, след което го и затвърди, за да вземе втория сет с 6:3.

Зверев започна със самочувствие третия сет и взе с лекота подаването си в първия гейм, след което проби съперника си и поведе с 2:0. В третия гейм Циципас не съумя да вземе и точка, а Зверев затвърди пробива за 3:0. Гръцкият тенисист взе четвъртия гейм и намали изоставането си до 1:3. Германецът се разигра, взе подаването си и имаше възможност за втори пробив, но Циципас все пак не се даде и намали до 2:4. В седмия гейм Зверев остави съперника си на нула и резултатът набъбна до 5:2, за да дойде и успеха с 6:2, а с това и успеха в мача.