Първата българска медалистка от олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова даде интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV. Както е известно, тя спечели сребро в стрелбата от 10 метра с въздушен пистолет. В четвъртък пък и предстои участие в квалификациите на стрелбата от 25 метра с въздушен пистолет. Финалът в тази дисциплина е на следващия ден.

"Не съм си свършила цялата работа в Токио. Това, че едната дисциплина е минала, не ме успокоява, защото олимпийските игри не са приключили. Това, за което толкова време сме тренирали и сме се борили, не съм го свършила. Да, спечелих медал, но работата, която тепърва ми предстои, е по-важната. Класирането на финал би означавало, че подготовката ми е минала добре. Самият финал и това, което бих могла да направя там, за мен е по-важно. Това е шанс. Ако имам късмет, всичко може да се очаква", каза Костадинова.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Стрелбата от 25 метра е по-трудната дисциплина и късметът има голяма роля. На първите ми олимпийски игри не ми достигна 1 точка, за да се класирам за финала. В Рио въздушното ми упражнение беше катастрофално слабо. Класирах се на малокалибреното, останах на осмото място. И не заради друго, а точно този финал беше същият и там. Не, че съм нямала уцелени десетки - имах, но по 10,01 и то безброй много. Зрителите нямаше как да видят това. Стрелбата ми не беше лоша. Но правилата са такива. Класирането на финала на 25 м за мен ще бъде успех. От там нататък Господ си казва и аз не мога да гадая какво ще се случи", допълни олимпийската медалистка.

"В Рио де Жанейро публиката беше почти изцяло от бразилци. Ако бразилец беше на финал, в залата не можеше да се стои. Лошото беше, че бразилците подкрепяха изключително много техните състезатели. За другите беше трудно да се концентрират. По време на самия финал, когато стреляше бразилец, публиката мълчеше. Когато изстреля своя изстрел, а останалите не са приключили, публиката експлодираше. Много е трудно за останалите да завършат както трябва и да запазят концентрацията си. Тук нямаше такова нещо, защото цялата публика беше от състезатели, треньори и хора, свързани със спорта, разбиращи какво правят тези отпред. Те добре осъзнаваха колко ни е трудно и без друго. Единственото, което получавахме, беше ръкопляскане", разказа българката.

В тази обстановка Костадинова е разчитала на указанията на своя треньор Христо Христов и на българската народна музика.

"Музиката винаги е била в сърцето и в главата ми. Особено българската народна музика. От дете съм любител и много обичам да изпълнявам българска народна музика. Това е нещото, което ми помогна да си свърша работата. Мислех, че, ако го направя, не само аз ще съм доволна от получения резултат, а и треньорът ми, семейството ми, Търговище и цяла България", разкри Костадинова.

"Аз започнах на 18 години, много бързо навлязох в спорта с призовите места, хубавите, големи резултати. За мен нещата се развиха бързо в началото. Разбирах какво ми говори треньорът, слушах думите му. Може би това ми помогна толкова бързо да се развия като състезател. Искам да кажа на всички подрастващи "Не се отказвайте!". С амбиция, хъс, устрем и желание за победа всичко може да се случи. Аз се бях отказала преди тези олимпийски игри, че имам шансовете, силите да взема медал, но ето, че се случи. Въпреки всичко. Невярваща, че мога да взема медал, аз направих подготовката си по най-добрия начин, много систематизирано, концентрирано, не толкова като обем - големи и дълги тренировки, а като качество. И то си даде резултат. Пожелавам на всички да не се отказват, да вярват в мечтите си и да имат мечти, защото това е най-важно", завърши Антоанета Костадинова.