Личният наставник на Антоанета Костадинова - Христо Христов, заяви в интервю за БТА, че за момент е изпитал смесени чувства след финала на 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба. Костадинова спечели сребърното отличие, но беше в позиция за титла преди последния изстрел, в който направи само 9.0 и допусна да бъде изпреварена. 

"На края малко съжалих. Аз щях да бъда доволен на всякакъв медал, но след като си водел до последния изстрел ... но ние сме свикнали в стрелбата - такъв спорт, в който едно трепване те изкарва. Имахме близо две години, в които бяхме абонирани за девети и четвърти места. Тогава беше абсолютно кошмарно. Девето място не влизаш във финала, четвърто място си на една стъпка от медалите. Затова сме доволни", каза Христов. 

"В последната година и половина беше много тежко. Готвехме се за Олимпиада, но я отложиха, после за Световни купи, но и тях ги отложиха. Не знаехме какво да правим - дали обем, или техника. Пак благодарение на Господ пуснаха три състезания, защото иначе нямахме нищо. На Европейското бяхме пълен провал, технически бяхме много добре, но година и половина без старт си оказа влияние. Извадихме си някои поуки, след това спечелихме Световната купа в Осиек, добихме някаква увереност, успяхме да направим много добра подготовка и резултатът е налице. Мисля, че тя се доказа като много голям боец", добави специалистът. Той призна, че очаквал Костадинова да спечели отличие, след като тя е преодоляла квалификациите. 

"За финала бяхме много готови. Работихме го добре и след квалификацията, може да звучи малко нескромно, но след като влезе във финала бях убеден, че ще вземе медал, защото бяхме много готови, пък имам наблюдение над другите. Тя можеше с лекота да стреля 242-243, нямаше по-нисък резултат в тренировките, но Олимпиадата е друго. А и сред съперничките й нямаше нито една случайна. Костадинова има още едно участие на Олимпиадата на 25 метра пистолет на 29 и 30 юли. 

"Подготвени сме и за 25 метра. Тя дойде готова и за двата финала. Във финал всичко може да се случи. И на предната Олимпиада влязохме във финал, но там...не искам да се връщам назад. Да се надяваме първо да влезем, пък след това ще видим. Аз съм максималист като треньор и винаги говоря само за резултати. Аз знам какво може моят състезател и винаги съм доволен, когато си реализира резултата, а в повечето случаи това отговаря на добро класиране. Ако си свършим работата, и то ако си я свършим добре, със сигурност ще има покритие", каза още Христов.