Българският национал по борба Кирил Милов все още има шанс за медал от Олимпиадата в Токио, но се е надявал на много повече от показаното в зала "Макухари" днес. 24-годишният спортист от Дупница загуби на четвъртфиналите в категория до 97 кг срещу Мохамадхади Сарави (Иран), който може да го изтегли на репешаж за бронз.

Милов започна деня с победа с 3:1 срещу бронзовия медалист от Рио 2016 Дженк Илдем (Турция), след което отстъпи на шампиона на Азия за 2020 година.

"В първата схватка подходих добре и излъгах противника, но във втората тактиката не сработи. Допуснах грешка в началото, избута ме и се накъса борбата. След това ме държаха доста време в партер и се отпуснах. Няма оправдания. Не е бил моят ден, така се е случило. Надявам се той да победи, за да имам шанс да се боря за бронз. Ако загуби, участието ми приключва", каза пред БНТ Кирил Милов.

Сарави ще се бори на полуфиналите след 12:15 часа българско време. Той ще срещне олимпийския първенец и трикратен световен шампион Артур Алексанян (Армения), който е категоричен фаворит на турнира в Токио.

"Шанс няма само този, който не се е опитал. Всеки друг има шанс. На тази Олимпиада има много изненади. Извинявам се на всички българи, които ме подкрепяха. Надявах се на повече", добави Милов.