Организаторите на Олимпийските игри в Токио направиха поредна крачка в борбата за избягване на социални контакти и секс между спортистите по време на Игрите между 23 юли и 8 август. Олимпиадата ще се проведе без публика заради пандемията от коронавирус и увеличения брой на заразени в страната през последните седмици и извънредното положение в страната до 22 август.  

Една от мерките на организаторите е свързана с леглата на атлетите в олимпийското село. Въпреки че бе съгласувано раздаването на презервативи на спортистите, в Япония препоръчват избягването на сексуалните отношения по време на Олимпиадата, а на въпросните легла ще е трудно да има такива.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В олимпийското село са поставени 18 000 картонени легла, които са проектирани така, че спортистите да могат да спят на тях, но да се чупят при по-високо тегло от масата на един човек. Друга от причините за използването на такива легла е ангажиментът на Япония да гарантира Олипиада, щадяща околната среда. Картонените изделия могат да се рециклират и материалът им може да бъде използван за друго след Олимпийските игри.