Неприятни новини за България долетяха от Олимпиадата в Токио за начало на новата седмица. Две наши спортистки отпаднаха от Игрите след загуби. Полина Трифонова е аут от турнира по тенис на мача, след като във втория кръг допусна поражение от  Сяосин Ян с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11).

29-годишната българка, която преди това записа две победи при дебюта си на олимпийски игри, отстъпи на китайката Шяошин Янг, състезаваща се за Монако.

Двете си размениха по един гейм в началото, но постепенно 33-годишната Янг вдигна оборотите и пое инициативата. Четвъртата от Европейските игри в Минск 2019 поведе с 6:0 точки и взе лесно третата част, в четвъртата отново дръпна рано с 5:2 и нямаше особени проблеми да я затвори на 4 точки. Това изглежда пречупи нашата сънародничка, която се предаде в петия гейм, когато дори не успя да вземе нито едно разиграване.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Полина Трифонова е едва третият български представител в тениса на маса в историята на олимпийските игри след Даниела Гергелчева (Сеул 1988 и Барселона 1992) и Мариано Луков (Сеул 1988).

От Игрите в Токио отпадна и Ивелина Илиева. Джудистката ни направи успешен дебют на Олимпиада, но приключи участието си в 1/8-финалите. На старта 29-годишната българка победи с "ипон" трикратната африканска шампионка Гофран Хелефи (Тунис) в категория до 57 килограма.

Илиева, която в началото на годината пропусна четири месеца заради лечение на травма на коляното, беше по-активна през цялата среща и успя да тушира съперничката си 10 секунди преди края на редовното време. 

На 1/8-финала българката се изправи срещу действащата световна шампионка Джесика Климкейт (Канада), от която загуби с "ипон". 

Илиева постигна най-големия си успех в джудото именно в Токио преди две години, когато се класира на пето място на световното първенство, провело се в японската столица.

"Това е джудото. Един момент и после нямаш шанс. Тя успя първа да вземе своята ситуация. Пътят ми дотук беше много труден, съпътстван от много контузии. Радвам се, че успях да стигна до Токио, в нито един момент не се предадох", каза изключително разстроената Ивелина Илиева минути след загубата си.

* Снимки LAP.BG