Олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова заема трето място в квалификацията на стрелбата с пистолет от 25 метра след завършването на прецизната стрелба.

Костадинова, която преди четири дни спечели сребро в стрелбата с пистолет от 10 метра, постигна 293 точки. Преди нея завършиха само Зорана Арунович (Сърбия) с 296 точки и от защитаващата титлата си от Рио 2016 Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки.

"Нормален резултат. Нито много висок, нито много нисък", коментира представянето си Антоанета Костадинова.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева е с 22-ри резултат след първата част от квалификацията. Тя има резултат от 288 точки. Гроздева навакса колебливо начало с 94 точки и се придвижи доста напред, но в последния си изстрел направи осмица.

"Не е невъзможно да се пребори за финал, но ще бъде доста трудно. Ако беше направила последния изстрел и беше стигнала до 290, шансовете щяха да бъдат много, много добри", коментира личният треньор и съпруг на Гроздева - Валери Григоров.

Квалификациите продължават утре рано сутринта в 3:00 часа с бърза стрелба. Първите осем се класират за финала, който ще започне 8:00 часа българско време.