Сензацията на Олимпиадата Ивет Горанова е финалистка в Токио, след като спечели драматично срещу австрийката Бетина Планк! 21-годишната състезателка от Плевен ликува с 4:3 и си гарантира поне сребърен медал. Битката за златото с участието на Ивет ще започне около 15 часа днес.

На финала Ивет ще се изправи срещу Анжелика Терлюга от Украйна, която спечели срещу Вен Цюн (Тайван).

Българката и Терлюга са играли няколко пъти и са си разменяли победи.
 
Горанова прави фурор в японската столица. Тя помете конкуренцията в груповата фаза. Ивет записа победи и в трите си срещи - 5:2 над Цуюн Уен (Тайван), 5:1 над Серап Озчелик (Турция) и 5:2 срещу Сара Бахманяр (Иран). Така нашето момиче спечели първото място в групата и впечатли при дебюта на каратето в олимпийските игри. 

29-годишната Планк достигна полуфинал, завършвайки втора в група "Б" с две победи, равенство и загуба. Тя е двукратна европейска вицешампионка и има два бронзови медала от световни първенства, но в по-долната категория до 50 кг, в която триумфира и на Европейските игри в Минск преди две години.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ГЛЕДАЙТЕ - ТУК или ТУК!

В началото на срещата с Планк Ивет Горанова нанесе перфектен удар с ръка и получи оценка юко, за да поведе с 1:0. Секунди след това заслужи втора юко и удвои. Само 33-секунди преди края Ивет направи резултата 3:0.

Планк изравни с ипон - 3:3, но нашата представителка записа нова оценка юко 8 секунди преди края, за да спечели с 4:3.

Ивет е най-младата състезателка в Токио в турнира по карате в тази категория. Горанова е шампионката от Европейските игри в Минск 2019.

Горанова осигури четвърти медал за България от Олимпиадата в Токио след среброто на състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет, бронза на Тайбе Юсеин при 62-килограмовите в борбата и Стойка Кръстева, която е финалистка в турнира по бокс в категория до 51 килограма.