Българският ансамбъл по художествена гимнастика даде първото си изявление след спечелването на златния медал от олимпийските игри в Токио. Така Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спряха руската олимпийска доминация при ансамблите, започнала от Сидни 2000. Капитанът Симона Дянкова изрази в думи емоциите, които и петте момичета изпитват след спечеленото състезание.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

“В момента ни е много трудно да мислим, а какво остава да говорим. Страшно щастливи сме! Това е една сбъдната мечта и мога да кажа едно чудо. Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото така очаквания се вдигнаха още повече“, заяви капитанът на ансамбъла.

„Радвам се, че се събрахме и успяхме да вземем своето. Заслужихме първото място и ще си вземем малко почивка. След това ни предстои световно първенство, отново тук в Япония, а това вероятно ще бъде последното ни състезание в този състав на националния отбор. Смятам, че всичко, каквото трябва го направихме и това е нашият мечтан финал”, допълни Симона Дянкова.

"Световното първенство е един бонус, който се надяваме да завърши по същия начин и вече с лекота да кажем, че това беше от нас", подкрепи я Мадлен Радуканова.

„Благодарим на цяла България, на Илиана Раева, на Весела Димитрова и Михаела Маевска – благодарим на всички пред екраните и сме страшно щастливи, че този медал е на врата ни”, добави Стефани Кирякова.

“Все още сме под влияние на емоции, може би по-късно ще намерим точните думи”, призна Лаура Траатс.