Станимира Петрова беше много разочарована след ранното си отпадане от боксовия турнир на Олимпиадата в Токип. 30-годишната българка загуби още в първата си среща в категория до 57 кг от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда с 2:3 съдийски гласа.

Петрова беше сред фаворитките в категорията, но за втори пореден път отпада на най-големия спортен форум на планетата още след първия си мач, подобно на игрите преди 5 години в Рио де Жанейро. 

Съдийското решение предизвика доста дискусии, а Станимира бе толкова афектирана след на мача, че заяви, че се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

„Според мен аз го печелех мача, макар и с малко. Ще гледам запис. Не съм доволна от резултата. Спорно решение на съдията. Няма значение какво е съдийството, важно е на кой вдигат ръката. Не е моята, така че съдийството няма значения", каза пред БНТ Петрова. 

"Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко...", продължи афектираната ни боксьорка. 

"Пожелавам на всичките ми съотборници, на всички български спортисти успех. Дано останалите да спечелят и да не са с моята съдба“, добави Петрова.