Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова напусна рано-рано Олимпиадата в Токио. Българската боксьорка отстъпи на Яни Кастанеда от Колумбия в 1/16-финалите в категория до 57 кг след спорно съдийство с 2:3 гласа. 

Петрова започна добре срещата, но с течение на времето колумбийката вкара няколко тежки удара в тялото и главата на българката. Така първата част бе спечелена с 3:2 гласа от Кастанеда.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Станимира започна уверено и във втория рунд и нанесе два прави удара в главата на съперничката. Колумбийката обаче скъси дистанцията, а българката заложи на контраатаки и успя да нанесе успешно десен прав удар. Петрова показа добра игра с крака и си осигури добра дистанция, с което и успеха във втората част с 3:2 съдийски гласа.

На старта на третия рунд Станимира Петрова вкара дясно и ляво кроше в главата на Марсела Кастанеда. Колубмийката обаче бързо отговори с доста тежък удар. След това размяната на удари продължи. Българката вкара нови два точни и отново се опита да държи дистанция. Това обаче не се оказа достатъчно и тя загуби третия рунд с 2:3 съдийски гласа. В крайна сметка Петрова отстъпи и в срещата с 2:3 гласа и напусна разстроена ринга. 

Така за втори път българката не успява да спечели победа на най-големия спортен форум.