Храненето е поредната област на ограничения, с която трябва да се съобразяват спортистите на Олимпиадата в Токио. Всичките те нямат право да посещават местни ресторанти и ще трябва да се насочат към трапезарията в олимпийското село, която предлага по нещо за всеки.

Отговорникът на звено храни и напитки Цутому Ямане коментира, че персоналът е в пълна готовност да обслужи по 48 хиляди хранения на ден на 18-те си хиляди клиенти - спортистите на Игрите в Токио.

"Предлагаме японска, индийска, виетнамска, западна и всякаква друга кухня. В менюто ни има 700 различни ястия. Ще заложим на по-обикновените, а не на тези от висок клас. 

Мнозина са разочаровани и питат за суши със сурова риба, но не предлагаме заради правилата за безопасност. Имаме такива с варени скариди и риба тон от консерва. Феновете на месото най-много харесват говеждото ни месо на скара и морските дарове.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В менюто ни има и домашна кухня, дело на местни жители, които предложиха да ни помогнат със свои рецепти. Използваме продукти от 47 региона на Япония, включително и от тези, засегнати от земетресението и ядрената катастрофа. Никой обаче не трябва да се страхува, защото храната от тези райони е подложена на много по-строги проверки от всяка друга и гарантирам, че е безопасна.

Постарали сме се да осигурим нужното и на всеки, който се съобразява с религиозни и диетични ограничения.

Жегата и тренировките може да доведат до липса на апетит у някои, но храната ни е толкова вкусна, че ще им даде сили", разказа Ямане пред медиите.