Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова вече у дома. Тя беше посрещната с пищна церемония не само на летище "София", но и в своя град Долна Митрополия, където стана почетен гражданин. 21-годишната Горанова осъзнава, че вече изискванията към нея ще са повишени, но остава позитивна и не се притеснява от големите очаквания. Тя разкри и новото вдъхновение, което е открила при завръщането си от Токио.

„Много е тежък медалът в пряк и преносен смисъл. Много лишения, труд и пот се крие зад него. Всеки един спортист ги полага тези усилия и това е пътят към успеха. Със сигурност има нови очаквания. Чух коментар: "Сега на световното да ги пребиеш!". От мен сега ще очакват на всяко състезание да печеля златото", заяви Горанова за bTV.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Нямам планове да живея другаде. Искам да остана в Долна Митрополия. Чувствам се на спокойно и приятно място. Децата много ме вдъхновиха като видях как се радват и те искат да постигнат нещо голямо. В момента имат пример и трябва да усетят нашата подкрепа", допълни олимпийската шампионка в предаването „Тази сутрин“

„Посрещането ми в България и в Долна Митрополия беше невероятно! Не може да се случи на всеки човек. Това става един или два пъти в живота. Не очаквах толкова хора да има. Бях изключителна радостна. Всички бяха радостни, вдъхновени, искаха да се снимат с мен", призна Ивет Горанова.