Царско село направи трансферен удар само 13 преди дебютния си мач в Първа лига. Договор със столичани подписа 24-годишният бразилец Уесли Ната, който идва директно от Серия "А" на южноамериканската държава. Ната до скоро беше собственост на елитния Чапекоензе - клубът, който беше сполетян от ужасна трагедия през 2016-а, когато в самолетна катастрофа загинаха 71 души, по-голяма част от тях футболисти (сред тях и бившият защитник на ЦСКА Фелипе Машадо).

През последните 5 месеца Уесли Ната е бил преотстъпен на Вотапоругензе. Висок е 183 см, играе на позицията ляво крило. Той е юноша на Чапекоензе, но в различни периоди от кариерата си е преотстъпван в Атлетико Гоянензе, Жувентуде и Бая. Дебютът му в елита на Бразилия е през септември 2018 година, когато записва едно полувреме в мач срещу Флуминензе. 

През 2016 година Уесли Ната е част от Чапекоензе, но само два месеца преди самолетната катастрофа на отбора той е преотстъпен на Бая. След трагедията Ната се завръща в клуба и участва във възстановяването му. 

„Това беше уникална възможност за моята кариера. Много съм мотивиран да работя с новите си колеги. Искам да постигна много победи и целите на отбора. Тук намирам много добре структуриран клуб. Добри футболисти и ръководство, както и целия треньорски щаб. Мисля, че ще направим успешен сезон“, коментира при представянето си Уесли Ната, който получи своята фланелка от изпълнителния директор на клуба Иво Андреевски.

Царско село е първият европейски тим на Уесли Ната. Футболистът избра да носи номер 82 по време на престоя си по българските терени. С неговото привличане бразилските футболисти при „царете“ станаха четирима, като договори вече подписаха централният защитник Густаво Роси, нападателят Андерсон Кордейро Коста и дефанзивният полузащитник Евертон Диас, като всички освен Роси за първи път ще играят в Европа.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019