С голям скандал приключи двубоят от футболното първенство на Хърватия между Истра 1961 - Динамо Загреб (0:2). Срещата завърши с три червени картона, но един от тях прикова вниманието на хиляди в социалните мрежи и предизвика вълна от коментари.

При 1:0 за своя тим Бруно Петкович застана зад топката, за да изпълни дузпа и вкара в мрежата, но реферът отмени попадението и му показа жълт картон, оказал се втори и го изгони.

Причината - футболистът спря за миг, преди да нанесе удар. Специалистите и статистиците са категорични - такова чудо рядко може да се види на терена в официален мач. Да вкараш дузпа и да ти дадат червен картон. 

"Това е скандално! Такива забавяния има навсякъде по света.  Много изпълнители спират, изчакват реакцията на вратаря и тогава стрелят", беснееха от Динамо (Загреб) въпреки победата.

През 2010 година е прието правило, което забранява спиране на изпълнителя на дузпа, преди да нанесе удар по топката. Въпреки това понякога съдиите не спазват този футболен закон. Много пък редки са случаите, когато те вадят жълт картон.

Освен, че останаха с човек по-малко, играчите на Динамо не получиха право да изпълнят повторно дузпата, но въпреки това Стефан Ристовки оформи крайното 2:0 с гол в 90-ата минута.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)