Мачът между Верея и ЦСКА от 9 декември 2018 г. е трябвало да завърши със загуба от 0:2 за старозагорци, твърди bTV. След 90 минути гостите от София се поздравиха с успех от 1:0. Това е срещата, заради която районната прокуратура в Стара Загора започна досъдебно производство за това, че е била предложена на другиго облага, за да се повлияе на резултата. 

От прокуратурата в града съобщиха, че разследват и друг мач на Верея - загубата с 0:6 в дербито на Стара Загора от Берое на 25 ноември 2018 г.

"Ще бъде проверено всичко - както всички срещи в спортния сезон на този футболен клуб, така и финансирането му. След като бъдат проверени и залозите в съответните сайтове и заложни къщи, които организират такъв тип залагания вече ще бъде установено дали изобщо има някакви такива уговорки. Нямаме някакви други данни освен съмнения, които са на Българския футболен съюз", обясни пред bTV Надежда Белчева - говорител на Районната прокуратура в Стара Загора.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Верея беше изхвърлен от Първа професионална лига след решение на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Причината са съмнения за манипулиране на мачове и неправомерно финансиране от страна на хора, свързани с черно тото.

Съмненията са за 5 манипулирани мача - 3 от есенния дял на първенството и 2 от пролетния. Верея получи парично наказание за срещите с Берое, ЦСКА и Славия, изиграни през 2018 г.

От старозагорския клуб обявиха, че считат изваждането от елита за "кампания срещу отбора и президента на БФС Борислав Михайлов" и ще обжалват. Разследването е възложено на Областната дирекция на МВР – гр. Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му. През това време ще бъдат разгледани и всички други резултати на клуба в първенството. 

Цялото изказване на Надежда Белчев - ТУК!