Треньорът на Верея Александър Томаш разкритикува играчите си, въпреки че те спечелиха с 3:2 срещу Монтана в среща от втората осмица на Първа лига. След този успех старозагорци си гарантираха първото място в потока и ще играят срещу втория от група „Б” в баражите за Лига Европа.

„Човек трябва да вярва, да иска, но специално за днес сигурно пак ще кажа, че не съм доволен. Не може да поведеш с 2:0 и после да покажеш такъв манталитет, присъствие, никакво желание – не съм доволен. Всичко постигнато дотук е благодарение на футболистите. Те са важният фактор“, каза Томаш след мача.

„Ние сме професионалисти. Нашата работа е да излезем и да се опитаме да печелим, без значение в кой мач. Така се калява стил, характер на игра, взаимовръзки, и хора, които по-малко са играли. Ще дърпам ушите на доста от тях. Специално при Момчил Цветанов са малко по-сериозни нещата. Той иска да се развива и играе. Той трябва да обърне сериозно внимание на мускулатурата и тялото си. Може би ако играем финален мач в Шампионска лига, ще разсъждавам по различен начин, но сега няма нищо по-важно от здравето му“, допълни наставникът на тима от Стара Загора.

„Срещу всеки съперник имаме шанс. Ние сме отбор, който доста се потруди за уважение. Получаваме го вече, което ме радва. Превръщаме се в нещо повече от отборче, което се бори за оцеляване. Зависи пак от футболистите – ако те са отдадени и го искат, те ще бъдат на преден план, а аз – на заден”, каза още Александър Томаш.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига