Арсенал разпердушини „лебедите” с 4:0 при визитата си в Суонзи в мач от 21-ия кръг на английската Висша лига и отново влезе в четворката на временното класиране преди гостуването на Манчестър Сити срещу Евертън утре от 15:30 часа българско време и голямото дерби между Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул от 18:00 часа българско време. "Топчиите" временно са трети с 44 точки. След унизителната загуба пък Суонзи се озова на дъното в подреждането.

Новият мениджър Пол Клемънт изведе „;ебедите” за първи път на "Либърти Стейдиъм", а до него на резервната скамейка като асистент седна бившия френски халф на Челси и Реал (Мадрид) Клод Макелеле.

Домакините бяха по-активни в началото, а Ноутън и Сигурдсон отправиха опасни удари. Чех се намеси добре при шута на Ноутън, а Сигурдсон прати топката над вратата. „Топчиите” отвърнаха със слаб удар на Алексис Санчес, а след това Оливие Жиру (37) откри резултата при добавка. Санчес центрира към Йозил, който не нанесе добър удар с глава, а Моусън не успя да изчисти и Жиру се разписа от близка дистанция за 1:0, след което поиска да бъде заменен. Французинът обаче остана на терена чак до 60-ата минута. В 44-ата минута домакините претендираха за дузпа, след като Ки падна в наказателното поле, но впоследствие получи жълт картон за симулация.

Първите минути на втората част бяха по-силни за „артилеристите”, но Санчес и Рамзи пропуснаха. Натискът на гостите все пак даде резултат и в 54-ата минута Джак Корк си вкара автогол, след като топката рикошира в неговия крак при удар на Алекс Айоби. „Лебедите” нямаха никакъв късмет, след като в 67-ата минута и Кайл Ноутън си отбеляза автогол в опита да пресече центриране на Айоби. Точка на спора сложи Алексис Санчес (73), който форми крайния резултат след центриране на Алекс Окслейд-Чембърлейн. До края на мача гостите намалиха оборотите, а домакините така и не намериха сили поне за почетен гол.

След успеха си Арсенал излезе на трета позиция с 44 точки и по-добра голова разлика от Ливърпул, който има същия актив. Суонзи пък е последен с 15 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА